Meri

Meri, tuo upea ja osin mystinen sekä valtavan voimakas elementti. Meri pitää sisällään erittäin suuren määrän tuntematonta sekä mystiikkaa. Moni ketä on enemmän meren kanssa tekemisissä kunnioittaa merta ja sen voimaa hyvin suuresti. Merelle onkin halutessaan sellainen voima ja tahto, että sitä on syytäkin kunnioittaa.

Meren voima

Meri pystyy halutessaan hävittämään ihmisiä, veneitä, laivoja, kaupunkeja tai vaikka kokonaisia valtioita. Meren voima on niin valtava ettei sitä moni edes ymmärrä. Samoin valtavaa on myös meren koko, jos sitä ajatellaan kokonaisuutena. Erittäin suuri osa maapallon pinta-alasta on merta ja monin paikoin meri on erittäin syvä. Kokonaisuutena siis merta on maapallolla ihan valtava määrä.

Meren mystisyys

On olemassa edelleen monia alueita sekä syviä paikkoja meressä, joita ei ole ihminen koskaan päässyt tutkimaan. Osa ajattelee, että se on harmillista, mutta itse pidän sitä hyvänä asiana. Luonnolla ja sen eliöillä täytyy olla edes joitain rauhoitettuja paikkoja ja alueita, joilla elää ja kehittyä rauhassa. Ihmisen julmuus ja ajattelemattomuus on jo nyt tuhonnut aivan liikaa luonnollisuutta sekä eläimien ja muiden luontokappaleiden alueita.

Meren tulevaisuus

Vaikka ihmiskunta on erittäin kehittynyt, niin meressä on silti edelleen niin syviä paikkoja ettei sinne ole ihmisellä mitään asiaa, millään laitteilla. Sitä voidaan vaan arvailla ja ihmetellä, että mitä kaikkea mystistä nuo syvänteet pitääkään sisällä. Ikävä kyllä tämäkin arvailu vielä joskus tulee päätökseen, sillä laitteet ja menetelmät kehittyy ja ihminen tulee vielä noihinkin paikkoihin menemään.

Meren tärkeys

Meressä on kalastuksesta ja saasteista huolimatta edelleen aivan valtava määrä erilaista elämää. Meri on täynnä erilaisia kalalajeja sekä muita mereneläviä. Se on suorastaan upeaa mennä esimerkiksi Välimerellä veden alle ja ihailla tuota luonnon omaa näytöstä. Siellä tapahtuu jatkuvasti niin paljon, että se on lähes uskomatonta. Siinä snorkkeli suussa ja lasit päässä voi vain miettiä sitä totuutta, että kuinka pienen osan merestä sitä siinä ihminen näkeekään.